کشاورزی در ایران
ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز گردیدهاست.[۱] تقریباً یک سوم زمینهای ایران قابلیت کشاورزی را دارند اما به دلیل خاک نامرغوب و نامناسب بودن توزیع آب در بیشتر نواحی، در اکثریت زمینهای قابل کشت در ایران کشت و زرعی انجام نمیشود. فقط ۱۲٪ از وسعت ایران تحت عملیات کشاورزی میباشند (شامل باغات، تاکستانها و زمینهای قابل کشتکاری) اما کمتر از یک سوم از زمینهای قابل کشتکاری تحت آبیاری بوده و مابقی تحت کشاورزی خشک میباشند. شمال و شمالغرب ایران دارای خاک حاصلخیز هستند.
ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبههای بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم،[۲] بادام مقام چهارم،[۳] سیب مقام پنجم[۴] گیلاس سوم،[۵] انجیر مقام سوم،[۶] پسته مقام اول،[۷] طالبی مقام چهارم،[۸] گردو مقام چهارم،[۹] زردآلو مقام دوم،[۱۰] خرما مقام دوم،[۱۱] نخود مقام چهارم،[۱۲] هندوانه مقام پنجم،[۱۳] میباشد.